باغ عباس آباد کجاست؟

شهر بهشهر

شهر بهشهر یکی از شهرهای زیبا و پر جذاب در استان مازندران واقع در شمال ایران می‌باشد. این شهر دارای طبیعتی بسیار زیباست و به دلیل وجود جاذبه‌های گردشگری متنوع و منحصر به فرد، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

بهشهر با داشتن مناظری زیبا از جمله جنگل‌ها، روستاهای سنتی و دره‌های سرسبز، یک مقصد محبوب برای گردشگران طبیعت‌گرا و دوستدار طبیعت است. همچنین، این شهر دارای اماکن تاریخی و فرهنگی بسیاری مانند قلعه ناران، قلعه خرخوران و مقبره‌ی خروشان است که تاریخ و فرهنگ این ناحیه را نشان می‌دهند.

بهشهر همچنین دارای سواحل زیبا و شناورهای دلپذیری مانند دریای خزر است که مسافران را به تفریح و استراحت در کنار آب معصوم خود دعوت می‌کند. از دیگر جاذبه‌های این شهر می‌توان به بازار تاریخی، موزه هنر هچینلاوز و مسجد جامع بهشهر اشاره کرد.

با این توصیفات، می‌توان گفت که شهر بهشهر یک شهر پر از زیبایی‌ها، طبیعت و فرهنگ است که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

 
عباس‌ آباد

تاریخچه بهشهر 

شهرهای ایران با تاریخچه و گذشته‌های خاص و متفاوت خود معرفی می‌شوند و هر یک از آن‌ها، تاریخ مخصوص به خودشان را دارند. بهشهر نیز از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است که در گذشته با نام‌های تمیشان، آسیاب‌سر، نامیه، هزاره و خرگوران شناخته می‌شده است. پس از آنکه شاه عباس، به عنوان شاه ایران بر تخت شاهی می‌نشیند، به این دلیل که مادر او اهل بهشهر بود، آنجا را به عنوان پایتخت تابستانی خودش برگزید و آن را اشرف‌البلاد، به معنای بهترین و شریف‌ترین شهرها نام‌گذاری کرد. اما تحقیقات نشان داده ‌اند که قدمت بهشهر و به طور کلی این منطقه، به حدود 10 هزار سال پیش از میلاد مسیح و دوره غارنشینی انسان می‌رسد!

بهشهر و ناحیه جنوبی مازندران، از نظر سیاسی و نظامی دارای اهمیت بسیار زیادی بوده است و به همین دلیل این مناطق برای شاهان فوق‌العاده اهمیت داشته است.

پس از احداث شهر، شاه عباس چندین هزار گرجی را به شهر اشرف کوچاند. شاه عباس هرگاه به مازندران می‌آمد اشرف را به دیگر نقاط آن ترجیح می‌داد. احتمالاً نخستین گروه نمایندگان سیاسی انگلستان در اشرف البلاد به حضور شاه عباس رسیدند. اشرف البلاد در اثر جنگ‌های داخلی حملات ترکمن‌ها، افغان‌ها و حملات سپاهیان زند صدمات فراوان دید و به‌طور پی در پی تخریب شد. نادر شاه هنگامی که اعزام جنگ با لزگی‌ها بود مدتی را در این شهر سپری کرد. محمد حسن خان قاجار علاقه زیادی نسبت به آن داشت و غالباً در این شهر اقامت می‌کرد، سکنه این شهر از اقوام گوناگون تشکیل شده بود، از جمله مهاجران گرجی که شاه عباس آن‌ها را از قفقاز کوچانده بود، همچنین گروهی از خانواده‌های طالشی لنکران که از سواحل دریای خزر آمده بودند و جمعی هم از ثات‌ها که یکی از قبایل ایرانی بود.

در ادامه با شهر بهشهر بیشتر اشنا میشیم با ما همراه باشید

اقتصاد بهشهر

اقتصاد بهشهر وابسته به کشاورزی و باغداری و همچنین برخی از تولیدات کارخانه‌ای است. به‌طورکلی، انواع میوه و مرکبات، انار، نارنگی، پرتقال، برنج و دانه‌های آفتابگردان بخشی از اقتصاد این شهر را تامین می‌کنند. همچنین وجود کارخانه‌های روغن نباتی، صابون و چیت‌سازی نیز که از قدیمی‌ترین کارخانه‌های این شهر است، بخش مهمی از اقتصاد شهر را تامین می‌کند.

بهشهر شهری بسیار مهم از نظر اقتصادی در کل کشور است. اقتصاد بهشهر وابسته به کشاورزی و باغداری و همچنین برخی از تولیدات کارخانه‌ای می باشد. انواع میوه و مرکبات، انار، نارنگی، پرتقال، برنج و دانه‌های آفتابگردان بخشی از اقتصاد این شهر را تامین می‌کنند. همچنین وجود کارخانه‌های روغن نباتی، صابون و چیت‌سازی نیز که از قدیمی‌ترین کارخانه‌های این شهر است، بخش مهمی از اقتصاد شهر را تشکیل داده است.

آب‌وهوای بهشهر چگونه است؟

برای سفر کردن هر گردشگری در ابتدا باید آب و هوا و دمای شهر مقصد را از قبل بررسی کند تا بتواند برای سفر خود برنامه مناسبی داشته باشد. شهر بهشهر از جمله شهرهای شمالی با هوای معتدل و مرطوب است که شما با سفر به آن لازم نیست به هیچ عنوان نگران نامطلوب بودن هوا باشید. 

یکی از مهم‌ترین موارد سفر به هر شهر یا منطقه‌ای، بررسی آب‌وهوای آنجاست. باید بدانید که شهر بهشهر از جمله شهرهای شمالی با هوای معتدل و مرطوب است. هوای این شهر در تابستان‌ها، در بالاترین درجه خود، یعنی 36 درجه سانتی‌گراد و در زمستان‌ها در پایین‌ترین درجه خود یعنی منفی 1 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد.

به علت موقعیت جغرافیایی بهشهر، که در جنوب این شهر کوهستان و در شمال آن دشت قرار گرفته این شهر دارای آب و هوای سرد و معتدل در مناطق کوهستانی و تراس و زمینهای قابل کشت در دشت های میانکوهی آن هستیم.

این شهر جز اقلیم معتدل و مرطوب می باشد، که بیشترین درجه حرارت را در تابستان با دمای بالای 36 درجه سانتیگراد و کمترین دما را در زمستان با منفی 1 درجه دارد.

بهترین زمان سفر به بهشهر

بهترین زمان سفر به بهشهر فصل پاییز است. در این زمان از گرمای اذیت‌کننده تابستان و سرمای سخت زمستان خبری نیست و هوا بسیار دلپذیر است. بنابراین اگر قصد سفر به بهشهر را دارید، بهتر است پاییز را برای گردش و تفریح و لذت بردن از هوای خنک این منطقه انتخاب کنید.

در فصل پاییز، امکان دیدن رنگارنگی درخت‌ها و بزرگواری طبیعت بهشهر بسیار زیبا است. همچنین در این فصل، تورهای گردشگری متنوعی برگزار می‌شود و شهر بهشهر با جو رمانتیک خود مسافران را به خود جذب می‌کند. همچنین هواپیماها و قطارها به بهشهر می‌رسند و می‌توانید به راحتی و با آسایش برای گردش و تفریح به این منطقه سفر کنید. در کل، بهترین زمان برای سفر به بهشهر پاییز است و می‌توانید از زیبایی‌های طبیعی و فرهنگی این منطقه لذت ببرید. 

باغ عباس آباد بهشهر

مجموعه تاریخی عباس‌آباد یک مجموعه باغ‌های تاریخی و آثار معماری در بهشهر استان مازندران است. این مجموعه شامل انواع سازه‌ها مانند سد، گل‌باغ، کاخ، گرمابه و آسیاب آبی است که به دستور شاه عباس بزرگ در سال‌های ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ ه‍.ق ساخته شده‌اند.

این مجموعه به عنوان یکی از بزرگترین باغ‌های تاریخی ایران شناخته می‌شود و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است. با وجود موقعیتش در دامنه کوه‌ها و جنگل‌ها، این مجموعه دارای چشم‌اندازهای زیبا و فضای دل‌انگیزی برای بازدیدکنندگان است.

باغ عباس آباد کجاست؟

باغ عباس آباد در میان انبوهی از جنگل‌های سرسبز استان مازندران، ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر و دامنه رشته‌کوه‌های البرز قرار گرفته است.

تاریخچه باغ عباس آباد

باغ عباس‌آباد در دورهٔ صفویان به دستور شاه‌عباس اول صفوی در سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری روی یک تپه‌ی طبیعی در منطقه‌ای که قبلاً خرگوران نام داشته، ساخته شده است. شاه‌عباس اول دستور ساخت این باغ را در شهر مادری خود یعنی بهشهر داده تا در فصل گرما و تابستان جایی برای استراحت و تفریح داشته باشد.

اکنون این روزها باغ عباس‌آباد با وسعت ۶۰۰ هکتار، مهم‌ترین و بزرگترین باغ غیرکویری ایران به‌حساب می‌آید که در میان سرسبزی و دریاچه‌اش می‌توانید ساعت‌ها قدم بزنید و لذت ببرید.

بخش‌های مختلف باغ عباس آباد

  1. باغ عباس آباد

  2. دریاچه عباس آباد

  3. سد دریاچه

  4. کاخ صفوی

  5. حمام و گرم‌خانه

  6. گلباغ

  7. آسیاب آبی

دریاچه باغ عباس آباد

سد دریاچه در مجموعه تاریخی عباس‌آباد با ظرفیت ۶۰۰ هزار مترمکعب از نوع مخزنی ساخته شده است و دیواره‌های آن از جنس ساروج ساخته شده‌اند. این سد با شماره ۷۴۵ توسط سازمان میراث فرهنگی به عنوان یکی از آثار تاریخی و فرهنگی ایران شناخته شده است.

دریاچه طبیعی عباس‌آباد با مساحت بیش از ۱۰ هکتار دارای یک عمارت در مرکز خود است. وقتی دریاچه پر از آب شده، بخشی از این عمارت که ارتفاع آن بیش از ۱۸ متر است زیر آب می‌رود و تنها سقف و درختچه‌های آن به صورت جلوه‌ای در آب قابل مشاهده هستند.

مشخصات چهار طاقی دریاچه عباس آباد

در میان مرکز دریاچه مصنوعی عباس‌آباد بهشهر بنایی آجری به شکل چهار طاقی وجود دارد که زمانی سطح فوقانی آن بستر بنایی با مصالح چوب و سقفی سفالی را تشکیل می‌داد. چهار طاقی مذکور در زمان آبگیری سد به زیر آب می‌رود و تنها سطح فوقانی آن بسان جزیره‌ای بیرون از آب قرار می‌گیرد.

اساس چهار طاقی بر روی ۸ جرز در پیرامون و۱ جرز در مرکز بنا گردید. ابعاد جرزها به صورت تقریباً ۴*۴ متر می‌باشد که بر روی یک سکو قرار گرفته‌اند. آنچه مهم جلوه می‌کند عدم وجود پله آجری در بنا و اطراف چهار طاقی می‌باشد. این امکان وجود دارد که نخست بنای فوق جهت مقاوم‌سازی سد احداث گردیده باشد سپس با توجه به آبگیری سد به آن کاربری تفریحی داده باشند.

تنبوشه چهار طاقی 

با بررسی‌های مکرر میدانی پیرامون شیوه انتقال آب به دریاچه دانسته شد که در آن زمان آب دو چشمه مهم قوری چشمه و سرچشمه را از بالادست بر اساس اختلاف سطح شیب دار و همچنین با به‌کارگیری «تنبوشه» که توسط دیواری آجری محافظت می‌گردید به قسمت فوقانی هدایت می‌نموده‌اند.

احتمالاً بر اساس اختلاف ارتفاع دو چشمه مذکور نسبت به چهار طاقی و همچنین قانون ظروف مرتبطه، تنبوشه آب به صورت فواره حوض مرکزی را پر می‌نموده‌است و آنگاه سر ریز آب آن توسط آب راه‌ها به حوض‌های دیگر تقسیم و سپس مازاد آن از چهار طاقی به داخل استخر می‌ریخته‌است.

جهت کاربری تفریحی عمارت داخل استخر، دسترسی به آن از طریق یک پل چوبی اسکله مانند که در جهت شمال بنای مذکور ایجاد نموده بودند امکان‌پذیر می‌گردید. اما بنای عمارت علاوه بر کاربردی تفریحی دارای کاربری علمی و فنی در سدسازی بوده‌است.

وسعت این دریاچه حدود ۱۰ هکتار و عمق آن نزدیک به ده متر است. این دریاچه به دلیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی، شیرینی، آب و هوای مناسب، قابلیت‌های توریستی فراوان دارد.

بهترین سوئیت ها در کلبه یاقوت

مسیر دسترسی به باغ عباس آباد

برای رفتن از تهران به باغ عباس آباد باید از جاده هراز به سمت جاده آمل بروید. وقتی به کمربندی آمل رسیدید، از خروجی سمت راست به سمت بابل، قائمشهر و ساری بروید و بعد از ساری به طرف بهشهر حرکت کنید.

به بهشهر که رسیدید، اول به بلوار هاشمی‌نژاد و بعد به بلوار امام‌رضا وارد شوید. بلوار امام‌رضا را که ادامه دهید، قبل از هتل عباس‌آ‌باد، در سمت راست به ورودی جاده عباس‌آباد و باغ عباس آباد می‌رسید.

 

بهشهر کجاست

اجاره خانه روزانه در بهشهر

کلبه یاقوت

کلبه یاقوت یکی از بهترین مکان‌ها برای اجاره ویلا و خانه در بهشهر است.

این کلبه با بهترین امکانات تفریحی و رفاح، منتظر شما عزیزان است تا بهترین خاطره‌های شهر بهشهر را برای شما بسازد. کلبه یاقوت یکی از بهترین مکان‌ها برای اجاره ویلا و خانه در منطقه زیبای بهشهر واقع شده است.

این جایگاه فوق العاده با تمام امکانات لوکس و تفریحی بی‌نظیر، آماده‌ی پذیرایی از شما مهمانان گرامی می‌باشد.ما منتظر حضور گرم شما هستیم تا به شما بهترین لحظات و خاطرات زیبای بهشهر را هدیه دهیم.

برای اجاره ویلا و هتل فقط کافیست با ما تماس بگیرید

بهترین منطقه بهشهر